Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni rosyjskiej. Bardzo popularna zupa na terenie Rosji, Ukrainy, Białorusi. Ma bardzo wiele wersji. A to moją propozycja tej zupy.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 63
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 644
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 63
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 644
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso pokroiłem w wąskie paski, podsmażyłem je na oleju razem z posiekaną cebulą. Osobno podsmażyłem kiełbasę również pokrojoną w cieniutkie paseczki. Mięso i kiełbasę włożyłem do garnka zalałem 8 szklankami zimnej wody, gotowałem 20 minut. Po tym czasie dodałem podsmażony na połowie masła koncentrat pomidorowy oraz posiekany czosnek, wino, sól i pieprz. Gotowałem ponownie 15 minut. Ogórki pokroiłem w cienkie paseczki, przesmażyłem na pozostałym maśle. Podlałem kilkoma łyżkami wody, dusiłem do miękkości. Dodałem do zupy, gotowałem jeszcze 5 minut. Obrałem cytrynę, obrałem ją ze skórki oraz wewnętrznych błon , drobno pokroiłem. Do każdego talerza włożyłem po kilka oliwek, kawałków cytryny oraz łyżkę śmietany. Na to wlałem zupę.