Wyniki wyszukiwania dla sledz po japonsku
Artykuły sledz po japonsku
Wszystkie
Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wig...
Śledź atlantycki jest rybą popularną i zdrową. Ze śledzi można przygotować pyszne sałatki, usmażyć je lub podać w galarecie. Wiele osób stosuje zam...
Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znal...
Śledzie można wykorzystać w kuchni do naprawdę wielu dań. Już same ryby są dobrą przystawką, ale z dodatkiem przypraw i innych składników sprawdzą...
Uwielbiasz rybę po grecku? W takim razie koniecznie musisz spróbować również tej po japońsku. To naprawdę przepyszne danie ma niewiele wspólnego z...
Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny!
Choć są małe, to dodają dużo energii. Sardynki to niezwykle zdrowe i wartościowe ryby, po które powinni sięgać niemal wszyscy, chcący dostarczyć or...
Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie...
Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, podzielił się z widzami przepisem na aromatyczne śledzie na ostatki. Wystarczy, że połączysz kilka prosty...
Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku.
Choć każdy bez wahania wskazałby karpia w czołówce tradycyjnych wigilijnych potraw, nie każdemu ten smak przypada do gustu. Niektórzy zaś szukają n...
Dania z PRL to nie tylko sposób, aby na chwilę przenieść się do przeszłości, to również idealna opcja dla domorosłych kucharzy, którzy szukają nies...
Polski stół może wyglądać naprawdę światowo - na przyjęciach bryluje ryba po grecku wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko...
Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje s...
Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach....
Jajka marynowane należą do grupy przekąsek, które nieczęsto pojawiają się na rodzinnych imprezach. Potrawa ta potrafi jednak zaskoczyć niebanalnym...
Czy wiesz jakie imprezowe przekąski jadało się w PRL-u? Na kultowych prywatkach nie mogło zabraknąć zimnych nóżek, paprykarza szczecińskiego czy bl...
Śledzie to jedna z najpopularniejszych przystawek na polskich stołach. Potrawa ta jest bardzo uniwersalna i dlatego świetnie sprawdzi się zarówno p...
W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.
Zbliża się Boże Narodzenie i Sylwester, a co za tym idzie w wielu domach gospodynie będą przygotowywać różne dania ze śledzi. Zanim jednak rozpoczn...
Święta Bożego Narodzenia kojarzą ci się tylko z karpiem? Rzeczywiście ten króluje na świątecznych stołach, ale warto pomyśleć też o innych gatunkac...
Po ugotowaniu makaronu większość z nas po prostu wylewa mętną wodę do zlewu. Tymczasem okazuje się, że można ją jeszcze wykorzystać i osiągnąć ciek...