Październik 2018 - najpopularniejsze przepisy

Jak co miesiąc, prezentujemy wam 10 przepisów, które w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Smakera i Interii. Co o nich sądzicie?

Nadejście jesieni rozbudziło w was ochotę na sycące i treściwie dania? Tak przynajmniej można wnioskować na podstawie przepisów, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu.

W październikowym zestawieniu znajdziecie sporo kreatywnych i wyjątkowo apetycznych przepisów na jesienne obiady. Jeżeli należycie do tych osób, którym w porze obiadowej często brakuje pomysłów, wśród propozycji naszych użytkowników z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Jeśli jednak wolicie desery i słodkości, nie macie powodów do zmartwień. Na poniższej liście znajdziecie również kilka propozycji dla siebie.

Prawdziwym hitem października stała się pigwa, którą przygotowywaliście na kilkanaście sposobów. Aromatyczna nalewka, wyśmienity dżem, a może konfitura, którą można dodawać do herbaty? Wszystkie te przepisy znajdziecie w naszym zestawieniu.

Miejsce 10: Roladki wieprzowe w sosie koperkowym

Fot. Bozka44 Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Aromatyczny sos, rozpływające się w ustach mięso i wyśmienite dodatki. Czego chcieć więcej? Może tylko dokładki.

Miejsce 9: Koktajl bananowy z natką pietruszki

Fot. Kardamonovy na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Chcecie smacznie i zdrowo rozpocząć nowy dzień? Przetestujcie przepis na ten koktajl. Duet pietruszka-banan tylko pozornie wydaje się być niezgrany.

Miejsce 8: Pigwowiec do herbaty

Fot. Nemezja na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeżeli do tej pory nie przygotowywaliście przetworów z pigwowca, najwyższa pora zmienić kulinarne nawyki. Są nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe.

Miejsce 7: Pigwówka

Fot. Maczanka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Pigwa to nie tylko fantastyczny materiał na dżemy i konfitury. Możecie również przygotować z niej wyśmienitą nalewkę, która rozgrzeje was w chłodne, zimowe wieczory.

Miejsce 6: Proziaki z kapustą po bieszczadzku

Fot. Tradycyjna_Kuchnia na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeżeli lubicie polską kuchnię regionalną, danie naszej użytkowniczki z pewnością przypadnie wam do gustu. Bieszczadzka kuchnia nie ma przed nią tajemnic.

Miejsce 5: Idealne ciasto na pierogi

Fot. Kawa-z-mlekiem Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Przepis na idealne ciasto na pierogi powinien znać każdy kucharz. Zapamiętajcie składniki i proporcje podane przez naszą użytkowniczkę, ponieważ efekt jest naprawdę zachwycający.

Miejsce 4: Prosta sałatka z kurczakiem i brokułami

Fot. Smacznebodomowe na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Ta sałatka jest nie tylko bardzo tania, ale również szybka i łatwa w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się w roli lekkiej kolacji lub obiadu, który zabierzecie ze sobą do pracy.

Miejsce 3: Ciasto Harataniec

Fot. KreatywnaKasia na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Ciasto o tak niespotykanej nazwie z pewnością przyciąga uwagę. Co więcej, jest ono bardzo proste w wykonaniu, a smakuje wprost niebiańsko.

Miejsce 2: Owoc pigwowca w syropie

Fot. Brysska na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tak przygotowany pigwowiec możecie dodawać nie tylko do herbaty. Świetnie sprawdzi się również, jako dodatek do ciast i naleśników.

Miejsce 1: Paluszki ziemniaczane z serem

Fot. Kuchmariola63 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Oto doskonały dowód na to, że kilka prostych składników można bez trudu zamienić w efektowne danie. Wcale się nie dziwimy, że ten przepis tak bardzo wam się spodobał.

Pobierz aplikację smaker

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 61

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2