Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3557
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 179
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5580
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1146
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3557
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 179
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5580
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1146
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Składniki
Mieso myjemy, osuszamy i rozkladamy na blacie. Posypujemy tylko z jednej strony przyprawa warzywna, pieprzem, papryka. Z boczku wycinamy chrzastki i na kazdym placie miesa kladziemy po pol plastra boczku. Kladziemy rowniez po pol cebuli pokrojonej w osemki oraz po zabku czosnku przekrojonego na pol. Zgrabnie zawijamy rolady. Dno szybkowara smarujemy smalcem, ciasno ukladamy roladki i podlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy cebule pokrojona w piorka i dodatkowo przyprawiamy mieszanka warzywna i lubczykiem. Szybkowar zamykamy i od momentu gdy zacznie glosno gwizdac dusimy tylko 20 - 25 minut. Odparowujemy i otwieramy. Roladki wyjmujemy na talerz, a do sosu dolewamy wody i dalej go gotujemy razem z posiekanym koperkiem. zageszczamy zasmazka z masla i maki (make smazymy tylko do momentu az sie spieni) i gotujemy jeszcze minutke. Zabielamy 100 ml smietanki slodkiej. Do sosu z powrotem dajemy rolady i zostawiamy pod przykryciem na 3 minutki. Na kkoniec posypujemy reszta siwezego koperku. Gotowe! Smacznego.