Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Mieso myjemy, osuszamy i rozkladamy na blacie. Posypujemy tylko z jednej strony przyprawa warzywna, pieprzem, papryka. Z boczku wycinamy chrzastki i na kazdym placie miesa kladziemy po pol plastra boczku. Kladziemy rowniez po pol cebuli pokrojonej w osemki oraz po zabku czosnku przekrojonego na pol. Zgrabnie zawijamy rolady. Dno szybkowara smarujemy smalcem, ciasno ukladamy roladki i podlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy cebule pokrojona w piorka i dodatkowo przyprawiamy mieszanka warzywna i lubczykiem. Szybkowar zamykamy i od momentu gdy zacznie glosno gwizdac dusimy tylko 20 - 25 minut. Odparowujemy i otwieramy. Roladki wyjmujemy na talerz, a do sosu dolewamy wody i dalej go gotujemy razem z posiekanym koperkiem. zageszczamy zasmazka z masla i maki (make smazymy tylko do momentu az sie spieni) i gotujemy jeszcze minutke. Zabielamy 100 ml smietanki slodkiej. Do sosu z powrotem dajemy rolady i zostawiamy pod przykryciem na 3 minutki. Na kkoniec posypujemy reszta siwezego koperku. Gotowe! Smacznego.