Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki ziemniaczane z serem to potrawa pochodząca z kuchni tureckiej. Paluszki zrobione są z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem żółtego, startego sera, mąki pszennej, jajka, natki pietruszki, soli i pieprzu. Gotowane, studzone, panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na gorącym tłuszczu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 218
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 140
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4629
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 218
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 140
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4629
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane studzimy. Ostudzone przepuszczamy przez praskę, dodajemy starty żółty ser, natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko i mąkę.
Zagniatamy ciasto, z ciasta formujemy paluszki.
Gotowe paluszki gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia ich na wierzch.
Studzimy.
Ostudzone paluszki panierujemy w bułce tartej i rozbełtanym jajku.
, smażymy na rumiany kolor.
Usmażone paluchy podajemy z surówką lub sałatą z pomidorkiem koktajlowym.
Smacznego!!!