Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki ziemniaczane z serem to potrawa pochodząca z kuchni tureckiej. Paluszki zrobione są z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem żółtego, startego sera, mąki pszennej, jajka, natki pietruszki, soli i pieprzu. Gotowane, studzone, panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na gorącym tłuszczu.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1238
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1489
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 600
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1238
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1489
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 600
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane studzimy. Ostudzone przepuszczamy przez praskę, dodajemy starty żółty ser, natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko i mąkę.
Zagniatamy ciasto, z ciasta formujemy paluszki.
Gotowe paluszki gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia ich na wierzch.
Studzimy.
Ostudzone paluszki panierujemy w bułce tartej i rozbełtanym jajku.
, smażymy na rumiany kolor.
Usmażone paluchy podajemy z surówką lub sałatą z pomidorkiem koktajlowym.
Smacznego!!!