Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki ziemniaczane z serem to potrawa pochodząca z kuchni tureckiej. Paluszki zrobione są z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem żółtego, startego sera, mąki pszennej, jajka, natki pietruszki, soli i pieprzu. Gotowane, studzone, panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na gorącym tłuszczu.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10178
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9234
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6589
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10178
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9234
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6589
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane studzimy. Ostudzone przepuszczamy przez praskę, dodajemy starty żółty ser, natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko i mąkę.
Zagniatamy ciasto, z ciasta formujemy paluszki.
Gotowe paluszki gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia ich na wierzch.
Studzimy.
Ostudzone paluszki panierujemy w bułce tartej i rozbełtanym jajku.
, smażymy na rumiany kolor.
Usmażone paluchy podajemy z surówką lub sałatą z pomidorkiem koktajlowym.
Smacznego!!!