Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoc pigwowca czyli nasza polska cytryna. Owoce te zawierają bardzo dużo witaminy C, soli mineralnych, a także kwasów organicznych. Choć ten owoc na surowo jest niesmaczny to po przetworzeniu robi się bardzo pyszny, u nas idealny jako syrop do herbaty lub lemoniady.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3557
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 179
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5582
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3557
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 179
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5582
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Składniki
Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy.
Pigwowca ścieramy ze skórką na tarce o grubych oczkach do ogryzka (uważamy na pestki bo są trujące). Do startych owoców dodajemy cukier.
Dokładnie mieszamy i przekładamy do małych słoiczków.
Słoiczki zakręcamy i pasteryzujemy tak około 15 minut po zagotowaniu się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracam do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD