Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z tuńczyka do kanapek to kremowa propozycja idealna na śniadanie czy szybką kolację. Jest niezwykle aromatyczna i pełna smaku. Dodatek pieprzu cayenne zapewnia nutę ostrości, a natka pietruszki orzeźwiającą ziołowość. Przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut. Wystarczy parę składników w odpowiednich proporcjach zmiksowanych za pomocą blendera. To znacznie szybsze niż wyjście do sklepu do gotową pastę. A smak jest nieporównanie lepszy!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10277
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2906
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2008
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 766
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10277
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2906
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2008
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 766
Składniki
Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju.
Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki i dymkę drobno posiekaj.
W misie robota kuchennego lub blendera umieść: tuńczyka, pietruszkę, dymkę, majonez i pieprz cayenne. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Możesz kontrolować konsystencję i w razie chęci pozostawić nieco większe kawałki ryby.
Pastę dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Pastę z tuńczyka do kanapek podawaj posypaną siekanym szczypiorkiem. Wspaniale smakuje z dodatkiem świeżego chleba.