Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to niezawodny pomysł na błyskawiczny obiad. Wystarczy ugotować spaghetti, podsmażyć na patelni pomidorki wraz z czosnkiem. Całość wymieszać z tuńczykiem i oliwkami, gotowe! Do dania możesz użyć zarówno tuńczyka w sosie własnym, jak i w oleju. Jeśli wybierzesz ten drugi, pamiętaj, aby zamiast 5 łyżek oliwy, dodać tylko 2.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2712
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 701
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 49
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2712
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 701
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 49
Składniki
Pomidorki przekrój na połówki, czosnek drobno posiekaj.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu przez około 3-4 minuty, do momentu, aż pomidorki nie zmiękną.
Makaron po ugotowaniu odcedź i wyłóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Przełóż na talerz. Dodaj tuńczyka i oliwki.
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.