Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 452
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 172
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5571
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1139
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 460
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1323
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 452
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 172
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5571
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1139
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 460
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1323
Składniki
1. BISZKOPT -BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA -MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA 2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN. 3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI
KREM BUDYNIOWY: 1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY. DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY. 2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA. 3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA GŁADKIEGO KREMU.
1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY. 2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM. 3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU 4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY