Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 392
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1812
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26960
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 392
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1812
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26960
Składniki
1. BISZKOPT -BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA -MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA 2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN. 3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI
KREM BUDYNIOWY: 1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY. DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY. 2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA. 3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA GŁADKIEGO KREMU.
1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY. 2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM. 3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU 4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY