Do góry

Desery Przepis na:

BUDYNIOWIEC

BUDYNIOWIEC

Autor: Asica35

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 232

Dodano: 05.02.2018

Odsłon: 37089

CIASTO NA KAŻDA KIESZEŃ

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 10 JAJEK
  • 1/2 SZKL.CUKRU
  • 10 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
  • 2 ŁYŻECZKI PR.DO PIECZENIA
  • KREM BUDYNIOWY:
  • 3 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
  • KOSTKA MASŁA LUB SPRAWDZONEJ MARGARYNU
  • LITR MLEKA
  • 500 ML. ŚMIETANY 30%
  • DODATKOWO
  • TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. 1. BISZKOPT
    -BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
    -MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA
    2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN.
    3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI

  2. KREM BUDYNIOWY:
    1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY.
    DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY.
    2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY
    DO OSTUDZENIA.
    3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ
    I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA
    GŁADKIEGO KREMU.



  3. 1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY.
    2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM.
    3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU
    4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń