Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto z borókawkami. Idealne do popołudniowej kawki. Podany przepis jest na formę o wymiarach 25x36 cm.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 263
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 576
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1240
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1384
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 263
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 576
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1240
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1384
Składniki
Borówki myjemy i umieszczamy na durszlaku żeby ociekły. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy pokrywamy krakersami a boki słomkami ptysiowymi.
Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta, stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Połową masy śmietankowej pokrywamy słomki ptysiowe. Masę rozsmarowujemy równo. Na warstwę masy śmietankowej układamy borówki.
Na ułożoną warstwę borówek wykładamy pozostałą masę śmietankową, równamy.
Na masę śmietankową układamy kolejną, ostatnią warstwę ze słomek ptysiowych. Blachę z ciastem owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy ciasto wyjąć z formy, pokroić na porcję. Smacznego!!!