Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffiny z truskawkami - bardzo puszyste :)
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 164
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1360
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1295
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 173
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 164
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1360
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1295
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 173
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia a następnie dodać cukier i wymieszać. W osobnej misce olej wymieszać z mlekiem a następnie z jajkami. Mokre składniki połączyć z suchymi. Przygotować 12 papilotek na muffiny do każdej nakładamy po łyżce ciastka następnie zanurzam po 3-4 kawałki pokrojonych truskawek w każdej muffince i przykrywam pozostałym ciastem. Na wierzch układam połówki truskawek. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem