Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffiny z truskawkami - bardzo puszyste :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 1110
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 1110
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia a następnie dodać cukier i wymieszać. W osobnej misce olej wymieszać z mlekiem a następnie z jajkami. Mokre składniki połączyć z suchymi. Przygotować 12 papilotek na muffiny do każdej nakładamy po łyżce ciastka następnie zanurzam po 3-4 kawałki pokrojonych truskawek w każdej muffince i przykrywam pozostałym ciastem. Na wierzch układam połówki truskawek. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem