Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z młodej kapusty

Placki z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3931

Dodano:

Odsłon: 4495

Przepyszne placuszki z młodej zielonej kapusty. Dodatek sosu pomidorowo-paprykowego sprawia że danie jest jeszcze smaczniejsze.

Składniki

  • 0,25 kg młodej kapusty
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 10-12 dag startego sera żółtego
  • majeranek
  • sól pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do misy.
    Do pojemnika wbijamy 2 jajka dodajemy śmietanę oraz mąkę i miksujemy.
    Dokładamy starty ser i wstępnie doprawiamy. Miksujemy i jeśli trzeba jeszcze doprawiamy.
    Gotową masę wlewamy do kapusty i dokładnie mieszamy.
    Smażymy na oleju na ładny mocny złoty kolor.

    Podałem z sosem pomidorowo-paprykowym.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Betti62 30 maja 2017 Ja bym dodała świeżego kopru , 2 łyżki posiekanego świeżego koperku .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń