Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1244
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1299
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 695
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 126
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1244
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1299
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 695
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 126
Składniki
kapuste sparzyć ,oddzielic liście,usunąć zgrubiałe nerwy
kaszę ugotować na sypko z łyzeczką kucharka,nastepnie osączyć z wody
cebulę drobno pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,dodać jajka,czosnek,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać
na liście kapusty nakładać farsz i zawijać gołąbki spinając wykałaczką lubzwiązać białą bawełnianą nitką
dno blaszki wyłożyć resztą liści kiapusty i na to układac gołąbki,posypać kucharkiem,skropic olejem,wlac dwie szklanki wody,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości
,żeby gołąbki zbyt mocno sie nie przyrumienily,przykryc folią aluminiową
do tych gołąbków mozna przygotować sos grzybowy,śmietanowy lub pomidorowy,podawac z ziemniakami