Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 80
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 33
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 39
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 31
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 80
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 33
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 39
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 31
Składniki
kapuste sparzyć ,oddzielic liście,usunąć zgrubiałe nerwy
kaszę ugotować na sypko z łyzeczką kucharka,nastepnie osączyć z wody
cebulę drobno pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,dodać jajka,czosnek,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać
na liście kapusty nakładać farsz i zawijać gołąbki spinając wykałaczką lubzwiązać białą bawełnianą nitką
dno blaszki wyłożyć resztą liści kiapusty i na to układac gołąbki,posypać kucharkiem,skropic olejem,wlac dwie szklanki wody,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości
,żeby gołąbki zbyt mocno sie nie przyrumienily,przykryc folią aluminiową
do tych gołąbków mozna przygotować sos grzybowy,śmietanowy lub pomidorowy,podawac z ziemniakami