Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i bardzo szybka w przygotowaniu szarlotka z dodatkiem cynamonu i imbiru
Blacha do pieczenia 24/32 cm, papier do pieczenia
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 410
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 410
Składniki
Blachę do pieczenia o średnicy 24/32 cm wyścielamy papierem do pieczenia, a na papierze rozprowadzamy masło.
Jabłka kroimy na cząstki (najlepiej zobacz na filmie w jaki sposób) i przekładamy na wyścieloną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem blachę. Jabłka równomiernie rozprowadzamy.
Przygotowujemy ciasto: jajka miksujemy z cukrem około 3 minut. Następnie do masy cały czas miksując dodajemy mleko i miksujemy do dokładnego połączenia się składników czyli około 1,5 minuty. Następnie do masy dodajemy suche składniki (wszystkie przesiewamy) czyli mąkę pszenną, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i imbir i miksujemy do dokładnego połączenia się składników około 3-4 minut. Tak przygotowaną masę przelewamy na jabłka i równomiernie ją rozprowadzamy.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do nagrzanego do 180 stopni (opcja góra - dół) piekarnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy w uchylonym piekarniku około 30 minut, a następnie kroimy już jest gotowe do zjedzenia:)