Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na upalne dni.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Naczynie posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym a brzegi wyłożyć biszkoptami.
Do rondelka wlać wodę, włożyć połamaną czekoladę i rozpuścić ją na parze.
Kiedy czekolada się rozpuści, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając- następnie wystudzić. Oddzielnie ubić śmietankę i oddzielnie białka jaj na sztywno z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą , wymieszać delikatnie i wlać do naczynia z biszkoptami i zamrozić przez 5 godzin.