Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4978
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419241
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4978
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419241
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC. Blache nasmarowac tluszczem i skropic woda. Ciasto rozwalkowacna posypanej maka stolnicy anastepnie wyciac z niego kolka . wielkosci krazkow ananasa. Przelozone na blache krazki posmarowac dzemem inalozyc ananasa i posypac cukrem.
Piec okolo 10min.Nasepnie nalozyc na srodek mascapone i piec az ser sie roztopi. Upieczone ananaski udekorowac malina.
Nie podaje konkretnych proporcji poniewaz, do przyrzadzenia uzylam "resztek" ciasta francuskiego, ktore zostaly mi po upieczeniu tarty z pomidorkami