Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 86
Szybka i smaczna
Odsłon: 13615
Polecam.
Odsłon: 86
Szybka i smaczna
Odsłon: 13615
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC. Blache nasmarowac tluszczem i skropic woda. Ciasto rozwalkowacna posypanej maka stolnicy anastepnie wyciac z niego kolka . wielkosci krazkow ananasa. Przelozone na blache krazki posmarowac dzemem inalozyc ananasa i posypac cukrem.
Piec okolo 10min.Nasepnie nalozyc na srodek mascapone i piec az ser sie roztopi. Upieczone ananaski udekorowac malina.
Nie podaje konkretnych proporcji poniewaz, do przyrzadzenia uzylam "resztek" ciasta francuskiego, ktore zostaly mi po upieczeniu tarty z pomidorkami