Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Składniki
Ananasowe nadzienie: gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut starty ananas wraz z sokiem pomarańczowym i cukrem
Kruche ciasto: Przesiać przez sitko make oraz sól.
Do miski wrzucić margarynę lub masło oraz dodać przesianą mąkę wraz z solą- mieszać aż do powstania jednolitej masy
Tak otrzymane kruche ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć okrągłym przedmiotem np. szklanką okrągłe fragmenty.
Tak otrzymanymi kawałkami ciasta wyłożyć foremki do babeczek, każdą z babeczek wypełnić jedną łyżka ananasowego nadzienia.
Babeczki można udekorować kawałkami kruchego ciasta
Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 10-15 minut- wkładać do nagrzanego piekarnika!