Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 942
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1978
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 942
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1978
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Ananasowe nadzienie: gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut starty ananas wraz z sokiem pomarańczowym i cukrem
Kruche ciasto: Przesiać przez sitko make oraz sól.
Do miski wrzucić margarynę lub masło oraz dodać przesianą mąkę wraz z solą- mieszać aż do powstania jednolitej masy
Tak otrzymane kruche ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć okrągłym przedmiotem np. szklanką okrągłe fragmenty.
Tak otrzymanymi kawałkami ciasta wyłożyć foremki do babeczek, każdą z babeczek wypełnić jedną łyżka ananasowego nadzienia.
Babeczki można udekorować kawałkami kruchego ciasta
Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 10-15 minut- wkładać do nagrzanego piekarnika!