Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem, cukrem waniliowym, dodaj olej i mleko, wymieszaj. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp cynamonem, wymieszaj, dodaj do masy jajecznej.
Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Papilotki na muffiny napełniaj ciastem do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.