Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miło mi was gościć na moim blogu mam nadzieję że podobają wam się moje przepisy dlatego dziś chcę podać Państwu przepis na moją babkę piaskową z kakao oraz pyszną polewą kakaową
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Na początek do misy miksera dodać całe jajka oraz cukier i całość zmiksować na pulchną masę, po zmiksowaniu dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i nadal miksować około 5 minut. Gdy już wszystko gotowe naszykować blaszkę o wymiarach 32/23
Do przygotowanej blaszki wyłożyć-przelać większą część ciasta do mniejszej ilości ciasta dodać kakao oraz 2 łyżki wody i zmiksować. Na jasne ciasto wylać ciemne i za pomocą końcówki łyżki zrobić esy-floresy, przygotowane ciasto pozostawić aby odpoczęło a w międzyczasie rozgrzać piekarnik ustawiając go na 180 stopni
Odpoczęte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę i 5 minut do tak zwanego suchego patyczka, po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami aby przestygło a następnie wyjąć na blat i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. W czasie gdy ciasto już prawie ostygło polać przygotowaną polewą zrobioną samodzielnie