Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka cytrynowa ... po prostu...
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Jajka ucieramy z cukrem zwykłym i waniliowym. Mieszając dodajemy przesianej mąki i proszku do pieczenia. Dolewamy margarynę i wszystko dokładnie miksujemy.
Blaszkę smarujemy od wewnątrz masłem i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto, które będziemy piec w temperaturze 200 stopni 45 minut.
Po ostygnięciu posypujemy babkę cytrynową cukrem pudrem. Zapraszamy po przepis na pyszną szarlotkę z bitą śmietaną. Link pod wpisem.