Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, mięciutka i pachnąca cynamonem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254883
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8459
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 814
Polecam.
Odsłon: 1568
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254883
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1901
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8459
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 814
Polecam.
Odsłon: 1568
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem mikserem. Dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 1/3 jasnego ciasta. Na nim rozprowadzamy 1/2 ciasta z cynamonem. Następnie ciasto białe, z cynamonem i na końcu ciasto białe. Mieszamy ciasto długą wykałaczką aby powstał marmurkowy wzorek.
Pieczemy w 150 stopniach do suchego patyczka. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.