Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, mięciutka i pachnąca cynamonem.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 359
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 469
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 359
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 469
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem mikserem. Dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 1/3 jasnego ciasta. Na nim rozprowadzamy 1/2 ciasta z cynamonem. Następnie ciasto białe, z cynamonem i na końcu ciasto białe. Mieszamy ciasto długą wykałaczką aby powstał marmurkowy wzorek.
Pieczemy w 150 stopniach do suchego patyczka. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.