Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, mięciutka i pachnąca cynamonem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7758
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 415
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem mikserem. Dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 1/3 jasnego ciasta. Na nim rozprowadzamy 1/2 ciasta z cynamonem. Następnie ciasto białe, z cynamonem i na końcu ciasto białe. Mieszamy ciasto długą wykałaczką aby powstał marmurkowy wzorek.
Pieczemy w 150 stopniach do suchego patyczka. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.