Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka i wilgotna babka, pachnąca świętami. Spokojnie możecie ją upiec zamiast piernika. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a efekt zachwyci. Moja babka oblana jest białą czekoladą, ale możecie zamienić ją na czekoladę gorzką, lub mleczną. Zamiast czekolady, można polać babkę lukrem, lub najprościej, posypać cukrem pudrem. Gwarantuję, że w każdej wersji będzie pyszna :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka i miód. Jeszcze chwilę ucierać. Następnie dodać resztę składników i wszystko razem zmiksować, żeby składniki się połączyły. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Foremkę na babkę nasmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 55-60 minut.
Po wystudzeniu udekorować babkę polewą. Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita polewa. Jeśli wolicie polewę z ciemnej czekolady, to proporcje będą 1:1 Tyle śmietanki ile czekolady. 100 g. czekolady i 100 g. śmietanki.