Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znikają w oka mgnieniu. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10243
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4655
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1254
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10243
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4655
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 719
Składniki
Do garnka włożyć masło, dodać śmietankę, cukier i kakao, mieszając zagotować, ostudzić.
Ciasto pokruszyć, dodać starty na tarce marcepan, likier, posiekane orzechy i migdały.
Połączyć z polewą i dokładnie wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych lub kolorowej posypce. Tak przygotowane bajaderki odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.