Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znikają w oka mgnieniu. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Składniki
Do garnka włożyć masło, dodać śmietankę, cukier i kakao, mieszając zagotować, ostudzić.
Ciasto pokruszyć, dodać starty na tarce marcepan, likier, posiekane orzechy i migdały.
Połączyć z polewą i dokładnie wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych lub kolorowej posypce. Tak przygotowane bajaderki odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.