Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znikają w oka mgnieniu. Polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2839
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2839
Składniki
Do garnka włożyć masło, dodać śmietankę, cukier i kakao, mieszając zagotować, ostudzić.
Ciasto pokruszyć, dodać starty na tarce marcepan, likier, posiekane orzechy i migdały.
Połączyć z polewą i dokładnie wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych lub kolorowej posypce. Tak przygotowane bajaderki odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.