Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znikają w oka mgnieniu. Polecam.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Do garnka włożyć masło, dodać śmietankę, cukier i kakao, mieszając zagotować, ostudzić.
Ciasto pokruszyć, dodać starty na tarce marcepan, likier, posiekane orzechy i migdały.
Połączyć z polewą i dokładnie wymieszać.
Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych lub kolorowej posypce. Tak przygotowane bajaderki odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.