Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie kruche, biszkoptowe ciasteczka są ulubionym przysmakiem mojej żony i dosyć popularne w cukierni. Czemu nie zrobić je w domu skoro są takie pyszne i proste? Mi brakowało wiecznie czasu, ale na szczęście w końcu go znalazłem i dzielę się z Wami przepisem ;)
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 96
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10228
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 96
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 60
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 161
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 96
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10228
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 96
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 60
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 161
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wraz szczyptą soli, a następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu uzyskania jednolitej, jasnej masy. Następnie dodajemy żółtka wraz z aromatem i ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Wykładamy po łyżeczce ciasta i posypujemy z wierzchu makiem. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10-12 minut. Po wystygnięciu łączymy ze sobą końcówki marmoladą. Smacznego!