Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie kruche, biszkoptowe ciasteczka są ulubionym przysmakiem mojej żony i dosyć popularne w cukierni. Czemu nie zrobić je w domu skoro są takie pyszne i proste? Mi brakowało wiecznie czasu, ale na szczęście w końcu go znalazłem i dzielę się z Wami przepisem ;)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 149
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16118
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 74
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 184
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 693
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 149
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16118
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 74
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 184
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 693
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wraz szczyptą soli, a następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu uzyskania jednolitej, jasnej masy. Następnie dodajemy żółtka wraz z aromatem i ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Wykładamy po łyżeczce ciasta i posypujemy z wierzchu makiem. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10-12 minut. Po wystygnięciu łączymy ze sobą końcówki marmoladą. Smacznego!