Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepis na batoniki daktylowe. Połączenie tego owocu z orzechami i nasionami tworzy idealną przekąskę, która doda energii w ciągu dnia. Przepis jest prosty i szybki!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1381
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1381
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Składniki
Z daktyli pozbądź pestek i podziel na kawałki. Zalej je wrzątkiem i odstaw na 30 minut, by zmiękły. Po tym czasie zlej wodę i zblenduj daktyle na gładką masę. Do miski dosyp suche składniki, czyli kakao, płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz orzeszki ziemne zmielone na drobne kawałki.
Dokładnie wszystko wymieszaj, aż składniki się połączą w lepką i plastyczną masę. Przełóż gotowe ciasto do płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wyrównaj masę i ugnieć. Włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę i posmaruj nią ciasto. Dla dekoracji czekoladę możesz posypać odrobiną wiórków kokosowych. Gotowe ciasto pokrój ostrym nożem na mniejsze kawałki, według uznania. Batoniki do 10 dni możesz przechowywać w lodówce.