Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukru, jajek, mąki i wody możemy wyczarować puszysty biszkopt, który stanowi bazę pod tort. Bardzo polecam ten przepis. Biszkopt wyszedł genialny.
mikser, tortownica
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
1. Dno tortownicy wyłożyć papierem a boki posmarować masłem. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową naszykowanego cukru. Masa powinna byc niemal białego koloru. Odstawić do lodówki. 4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Białka są dobrze ubite gdy po odwróceniu miski do góry nogami zostają w misce. ;) 5. Delikatnie połączyć ze sobą, żółtka, białka, przesiane mąki, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz proszek do pieczenia mikserem na najmniejszych obrotach. 6. Przelać ciasto do tortownicy.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 35 minut. Smacznego! :)