Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukru, jajek, mąki i wody możemy wyczarować puszysty biszkopt, który stanowi bazę pod tort. Bardzo polecam ten przepis. Biszkopt wyszedł genialny.
mikser, tortownica
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Składniki
1. Dno tortownicy wyłożyć papierem a boki posmarować masłem. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową naszykowanego cukru. Masa powinna byc niemal białego koloru. Odstawić do lodówki. 4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Białka są dobrze ubite gdy po odwróceniu miski do góry nogami zostają w misce. ;) 5. Delikatnie połączyć ze sobą, żółtka, białka, przesiane mąki, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz proszek do pieczenia mikserem na najmniejszych obrotach. 6. Przelać ciasto do tortownicy.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 35 minut. Smacznego! :)