Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukru, jajek, mąki i wody możemy wyczarować puszysty biszkopt, który stanowi bazę pod tort. Bardzo polecam ten przepis. Biszkopt wyszedł genialny.
mikser, tortownica
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
1. Dno tortownicy wyłożyć papierem a boki posmarować masłem. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową naszykowanego cukru. Masa powinna byc niemal białego koloru. Odstawić do lodówki. 4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Białka są dobrze ubite gdy po odwróceniu miski do góry nogami zostają w misce. ;) 5. Delikatnie połączyć ze sobą, żółtka, białka, przesiane mąki, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz proszek do pieczenia mikserem na najmniejszych obrotach. 6. Przelać ciasto do tortownicy.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 35 minut. Smacznego! :)