Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukru, jajek, mąki i wody możemy wyczarować puszysty biszkopt, który stanowi bazę pod tort. Bardzo polecam ten przepis. Biszkopt wyszedł genialny.
mikser, tortownica
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34565
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34565
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Składniki
1. Dno tortownicy wyłożyć papierem a boki posmarować masłem. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową naszykowanego cukru. Masa powinna byc niemal białego koloru. Odstawić do lodówki. 4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Białka są dobrze ubite gdy po odwróceniu miski do góry nogami zostają w misce. ;) 5. Delikatnie połączyć ze sobą, żółtka, białka, przesiane mąki, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz proszek do pieczenia mikserem na najmniejszych obrotach. 6. Przelać ciasto do tortownicy.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 35 minut. Smacznego! :)