Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukru, jajek, mąki i wody możemy wyczarować puszysty biszkopt, który stanowi bazę pod tort. Bardzo polecam ten przepis. Biszkopt wyszedł genialny.
mikser, tortownica
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 613
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27140
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 613
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27140
Składniki
1. Dno tortownicy wyłożyć papierem a boki posmarować masłem. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową naszykowanego cukru. Masa powinna byc niemal białego koloru. Odstawić do lodówki. 4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Białka są dobrze ubite gdy po odwróceniu miski do góry nogami zostają w misce. ;) 5. Delikatnie połączyć ze sobą, żółtka, białka, przesiane mąki, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz proszek do pieczenia mikserem na najmniejszych obrotach. 6. Przelać ciasto do tortownicy.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 35 minut. Smacznego! :)