Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie sprawdzonego przepisu na orzeźwiający i lekki deser? Proponujemy przygotować puszysty biszkopt przełożony masą malinową. Przepis pochodzi z 509. odcinka programu „Ewa Gotuje”. Trzymaj się receptury, a biszkopt ładnie wyrośnie, nie opadnie i nie popęka.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 106
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 190
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1075
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 106
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 190
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1075
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać sól i ubić na sztywno. Utrwalić cukrem.
Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym dodać żółtka, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wlać olej i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24-25 cm).
Wyrównać i wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temp. na 180 st. C i piec przez 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na 2 blaty.
Schłodzoną śmietankę ubić. Pod koniec dodać masę malinową i delikatnie zmiksować na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć ciasto. Wierzch również pokryć masą i udekorować świeżymi owocami.