Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar rozpoczęty. A co najlepiej smakuje? Oczywiście placek z rabarbarem, w którym słodycz idealnie przełamuje kwaskowość tego warzywa. Oto przepis na najlepsze i szybkie ciasto z rabarbarem. Puszyste niczym chmurka. Gwarantujemy, że jedna blacha to będzie za mało.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 203
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 203
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Składniki
Blachę (24x26) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st. (góra- dół). Rabarbar obierz, pokrój na centymetrowe kawałki, podsyp lekko cukrem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj olej, jogurt i dobrze wymieszaj - możesz to zrobić z pomocą miksera. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Zmiksuj mąkę i mokrą masę do połączenia składników, nie za długo.
Ciasto wyłóż na blaszkę. Rabarbar odsącz i rozłóż go równomiernie na cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ok. godziny, do suchego patyczka. Po wyciągnięciu placka z rabarbarem z piekarnika, ciasto możesz posypać cukrem pudrem.