Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar rozpoczęty. A co najlepiej smakuje? Oczywiście placek z rabarbarem, w którym słodycz idealnie przełamuje kwaskowość tego warzywa. Oto przepis na najlepsze i szybkie ciasto z rabarbarem. Puszyste niczym chmurka. Gwarantujemy, że jedna blacha to będzie za mało.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Blachę (24x26) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st. (góra- dół). Rabarbar obierz, pokrój na centymetrowe kawałki, podsyp lekko cukrem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj olej, jogurt i dobrze wymieszaj - możesz to zrobić z pomocą miksera. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Zmiksuj mąkę i mokrą masę do połączenia składników, nie za długo.
Ciasto wyłóż na blaszkę. Rabarbar odsącz i rozłóż go równomiernie na cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ok. godziny, do suchego patyczka. Po wyciągnięciu placka z rabarbarem z piekarnika, ciasto możesz posypać cukrem pudrem.