Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar rozpoczęty. A co najlepiej smakuje? Oczywiście placek z rabarbarem, w którym słodycz idealnie przełamuje kwaskowość tego warzywa. Oto przepis na najlepsze i szybkie ciasto z rabarbarem. Puszyste niczym chmurka. Gwarantujemy, że jedna blacha to będzie za mało.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
Składniki
Blachę (24x26) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st. (góra- dół). Rabarbar obierz, pokrój na centymetrowe kawałki, podsyp lekko cukrem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj olej, jogurt i dobrze wymieszaj - możesz to zrobić z pomocą miksera. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Zmiksuj mąkę i mokrą masę do połączenia składników, nie za długo.
Ciasto wyłóż na blaszkę. Rabarbar odsącz i rozłóż go równomiernie na cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ok. godziny, do suchego patyczka. Po wyciągnięciu placka z rabarbarem z piekarnika, ciasto możesz posypać cukrem pudrem.