Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiej czekolady i kwaśnego rabarbaru nie może się nie udać. Dodatek maślanki powoduje, że ciasto rozpływa się w ustach. Robi się je bardzo szybko - problem z tym, że równie szybko znika z talerzy. Łapcie przepis, póki sezon na rabarbar trwa.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Rabrarbar umyj, obierz, pokrój na ok. 0,5 cm platerki, zasyp łyżką mąki, wymieszaj i odstaw. Jedną łodygę rabarbaru pokrój wzdłuż, na ok. 10 cm paski (do dekoracji ciasta). Keksówkę o wymiarach 30x10 wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik najgrzej do 180 stopni.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dobrze wymieszaj. W misce utrzyj masło z cukrem aż masa będzie biała. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując.
Do miski z masłem i jajkami powoli wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Dodaj maślankę i miksuj do połączenia składników. Dodaj pokrojony rabarbar obsypany mąka, delikatnie i krótko wymieszaj.
Przełóż ciasto do kesówki, na wierzch ułoż 3-4 łodygi rabarbaru. Piecz przez godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka.