Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub szklanki zimnego mleka.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1971
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1971
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki. Wraz z margaryną podgrzewać powoli, ciągle mieszając. Kiedy tylko składniki rozpuszczą się i połączą, zdjąć z płyty grzewczej.
Do masy czekoladowej dodać jajka i cukier i wymieszać.
Następnie dodać mąkę, kakao i mleko. Całość wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy około 26 cm. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut. Ciasto powinno być w środku wilgotne.