Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest takie słodkie, że zawsze podaje je w towarzystwie kwaśnych owoców, dla przełamania tej słodyczy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Składniki
Wykonanie: Masło roztopić na małym ogniu, dodając trzy czekolady podzielone na kostki (ciągle mieszając). W między czasie utrzeć cukry z jajkami, dodać roztopioną czekoladę z masłem, szczyptę soli i mąkę. Miksować do połączenia składników. Ciasto wlać na średnią wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch zetrzeć jedną czekoladę. Piec 30-35 minut w temperaturze 160 stopni. *Dodatkowo dodałam do ciasta wiśnie w żelu (ułożyłam równomiernie w rzędach 6x5 następnie posypałam czekoladą i dopiero wstawiłam do pieczenia). Po upieczeniu dla przełamania słodyczy podawałam także polane sosem wiśniowym i wiśniami.