Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych ciast i prawdziwa moc czekoladowo - orzechowej przyjemności :D Każdy kawałek świetnie poprawia humor i sprawia, że czujemy się lepiej. Ach ta cudowna czekolada! ;) W tej wersji dodatkowo rozpieszcza nas mocno orzechowa nuta. Połączenie idealne - szczególnie na pochmurne dni :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5538
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5538
Składniki
Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy mąkę, zmielone orzechy, masło orzechowe, ziarenka wanilii oraz ostudzone masło i czekoladę - wszystko ponownie miksujemy.
Na sam koniec do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Ciasto po upieczeniu odstawiamy na kilka godzin do całkowitego wystudzenia i odpowiedniego stężenia, a następnie możemy przystąpić do krojenia. Środek jest wilgotny i gliniasty, a wierzch delikatny i kruchy. Życzę smacznego! :)