Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych ciast i prawdziwa moc czekoladowo - orzechowej przyjemności :D Każdy kawałek świetnie poprawia humor i sprawia, że czujemy się lepiej. Ach ta cudowna czekolada! ;) W tej wersji dodatkowo rozpieszcza nas mocno orzechowa nuta. Połączenie idealne - szczególnie na pochmurne dni :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Składniki
Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy mąkę, zmielone orzechy, masło orzechowe, ziarenka wanilii oraz ostudzone masło i czekoladę - wszystko ponownie miksujemy.
Na sam koniec do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Ciasto po upieczeniu odstawiamy na kilka godzin do całkowitego wystudzenia i odpowiedniego stężenia, a następnie możemy przystąpić do krojenia. Środek jest wilgotny i gliniasty, a wierzch delikatny i kruchy. Życzę smacznego! :)