Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne już ciasto tym razem z kaszą manną oraz z kawałkami białej czekolady i dużą ilością migdałów.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2616
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2616
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14110
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Migdały uprażyć na patelni (bez tłuszczu). Kuwerturę pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać masę czekoladową.
Kaszę mannę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowo-jajecznej. Białą czekoladę posiekać i razem z migdałami dodać do ciasta. Wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy i piec 25-30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego :)