Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho zdrowe, absolutnie bezglutenowe (bez ani grama mąki!) i bardzo wilgotne... niczym oryginalne amerykańskie brownie. :) Zapraszam do wypróbowania!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8615
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7167
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327786
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8615
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7167
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327786
Składniki
Suchą kaszę jaglaną uprażyć w garnku z grubym dnem do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Wlać mleko ze szczyptą soli, przemieszać. Gotować na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn. Odstawić do wystudzenia. Obie czekolady rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce) i dokładnie zblendować z kaszą. W misie rozmiksować ze sobą pozostałe składniki dodając stopniowo zblendowaną kaszę. Formę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, a wierzch posypać posiekanymi orzechami. Piec przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjąć, wystudzić.