Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie. Według mnie idealne, wilgotne, ciężkie, mega czekoladowe ciasto, którego sukces zależy od czasu pieczenia. Brownie nie należy przesuszyć w piekarniku.
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1185
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 175
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 63
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 106
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1185
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 175
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 63
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 106
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z połamaną na kawałki czekoladą, dokładnie rozmieszać, delikatnie przestudzić.
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i letnią czekoladę. Wszystko krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Blachę ( u mnie 24 ×24 cm) wyłożyć papierem, ciasto wylać na blachę, na wierzch ułożyć maliny.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok. 20 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika, ja piekłam 35min. patyczek po wbiciu może być lekko mokry, ciasto przy studzeniu stęzeje). Ostudzić.
Smacznego :-)