Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto brownie tym razem z żurawiną
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 419
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2962
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 419
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2962
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
Piekarnik podgrzać do 160 stopni. Prostokątną formę (35cm x 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
W jednej misce wymieszać ostudzoną masę czekoladową z żurawiną, likierem amaretto, mlekiem, jajkami, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy. Dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i wygładzić. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu posypać kakao lub cukrem pudrem.