Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto brownie tym razem z żurawiną
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Składniki
Piekarnik podgrzać do 160 stopni. Prostokątną formę (35cm x 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
W jednej misce wymieszać ostudzoną masę czekoladową z żurawiną, likierem amaretto, mlekiem, jajkami, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy. Dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i wygładzić. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu posypać kakao lub cukrem pudrem.