Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałka w formie keksówki z dodatkiem cynamonu i rodzynek.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5966
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5966
Składniki
Wyrobić rozczyn z odrobiną mleka mąki i cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Do rozczynu dodać składniki na ciasto i wymieszać dokładnie mikserem. Na końcu dodać rodzynki. Rozłożyć ciasto na formy i odstawić na ok 30 min aż podwoi swoją objętość.
Białkiem wysmarować delikatnie wierzch ciasta. Wymieszać składniki na kruszonkę i posypać ciasto. Włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180°C.