Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałka w formie keksówki z dodatkiem cynamonu i rodzynek.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 80
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2548
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 80
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2548
Składniki
Wyrobić rozczyn z odrobiną mleka mąki i cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Do rozczynu dodać składniki na ciasto i wymieszać dokładnie mikserem. Na końcu dodać rodzynki. Rozłożyć ciasto na formy i odstawić na ok 30 min aż podwoi swoją objętość.
Białkiem wysmarować delikatnie wierzch ciasta. Wymieszać składniki na kruszonkę i posypać ciasto. Włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180°C.