Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałka w formie keksówki z dodatkiem cynamonu i rodzynek.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 592
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 78
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1421
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3912
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 494
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 592
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 78
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1421
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3912
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 494
Składniki
Wyrobić rozczyn z odrobiną mleka mąki i cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Do rozczynu dodać składniki na ciasto i wymieszać dokładnie mikserem. Na końcu dodać rodzynki. Rozłożyć ciasto na formy i odstawić na ok 30 min aż podwoi swoją objętość.
Białkiem wysmarować delikatnie wierzch ciasta. Wymieszać składniki na kruszonkę i posypać ciasto. Włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180°C.