Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałka w formie keksówki z dodatkiem cynamonu i rodzynek.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2474
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2474
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Wyrobić rozczyn z odrobiną mleka mąki i cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Do rozczynu dodać składniki na ciasto i wymieszać dokładnie mikserem. Na końcu dodać rodzynki. Rozłożyć ciasto na formy i odstawić na ok 30 min aż podwoi swoją objętość.
Białkiem wysmarować delikatnie wierzch ciasta. Wymieszać składniki na kruszonkę i posypać ciasto. Włożyć do piekarnika i piec 40 min w 180°C.