Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne amerykańskie ciasteczka z drobinkami czekolady. Przepis pochodzi od Nigelli Lawson
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Mąkę i sodę wymieszaj w misce. Resztę składników umieść w osobnej misce i połącz za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z sodą i wymieszaj. Na koniec wsyp czekoladę i połącz za pomocą szpatułki.
Włóż do lodówki na 30 min, po czym uformuj kulki za pomocą gałkownicy do lodów i rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw duże odstępy, ciastka rozpłyną się na boki.
Piecz w temp. 180°C przez 12 min.