Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, mocno czekoladowe ciasteczka z nutą cynamonową, które rozpieszczą nasze kubki smakowe swoim smakiem i aromatem.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 65
Smaki Grecji!
Odsłon: 60
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 203
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 65
Smaki Grecji!
Odsłon: 60
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 203
Składniki
Czekoladę i masło dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem za pomocą miksera.
Do powstałej masy cukrowo - jajecznej dodajemy ostudzone masło oraz czekoladę i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Mokrą masę łączymy z suchymi składnikami z drugiej miski, a powstałe ciasto wstawiamy na około 12 minut do zamrażalnika, aby stwardniało.
Po tym czasie z ciasta formujemy kuleczki (wielkości orzecha włoskiego), delikatnie je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (z zachowaniem odpowiednich odstępów).
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 11 minut.
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)