Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka wykonane z ciasta marchewkowego, do upieczenia tych ciasteczek wykorzystałam wiśnie które pozostały nam po nalewce wiśniowej. Tych ciasteczek nie polecam dzieciom :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5374
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11815
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5081
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1343
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5374
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11815
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5081
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1343
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto.
Dodajemy masło pokrojone w kosteczki,łyżeczkę proszku do pieczenia.
Zgniatamy tłuczkiem do kartofli aż powstanie ciasto o konsystencji kruszonki.
Dodajemy startą na małych oczkach marchew i wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto zawijamy w folię, wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach rozwałkowujemy ciasto tak jak na pierogi.
Wycinamy kwadraciki z których robimy saszetki i rurki. Do każdej saszetki wkładamy po 2 wisienki i po 1 daktylu.
Zlepiamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i pieczemy 20-25 minut, na rumiany kolor.
Upieczone wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!