Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka wykonane z ciasta marchewkowego, do upieczenia tych ciasteczek wykorzystałam wiśnie które pozostały nam po nalewce wiśniowej. Tych ciasteczek nie polecam dzieciom :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto.
Dodajemy masło pokrojone w kosteczki,łyżeczkę proszku do pieczenia.
Zgniatamy tłuczkiem do kartofli aż powstanie ciasto o konsystencji kruszonki.
Dodajemy startą na małych oczkach marchew i wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto zawijamy w folię, wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach rozwałkowujemy ciasto tak jak na pierogi.
Wycinamy kwadraciki z których robimy saszetki i rurki. Do każdej saszetki wkładamy po 2 wisienki i po 1 daktylu.
Zlepiamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i pieczemy 20-25 minut, na rumiany kolor.
Upieczone wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!