Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale jednocześnie miękkie i wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady. Przepis z blogu "moje wypieki". Z porcji wychodzi ok. 30 szt.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 576
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 576
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać roztrzepane jajka, mąkę, proszek, mleko w proszku, aromat waniliowy. Wymieszać najpierw mikserem, później wyrobić rękami na jednolitą masę. Na końcu dodać posiekaną na kawałki czekoladę. Wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze. Piec 10 min. w temp. 200st.