Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, orzeźwiające o cytrusowym smaku ciasteczka. Dzieci je uwielbiają!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Wszystkie składniki utrzeć razem. Dodać szklankę mąki oraz otartą skórkę z pomarańczy oraz wyciśnięty sok z pomarańczy.
Z ciasta uformować kulkę, włożyć do lodówki. Jeśli ciasto będzie klejące, podsypać lekko mąką. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj w cukrze pudrze. Piecz około 12-15 min. w 180 stopniach.