Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1443
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2169
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1443
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2169
Składniki
Jajka z cukrem, olejem i 4 łyżkami mąki mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką. Moczymy ręce w wodzie i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 minut w 180 st. C. Ciastka mają być białe. Gdy trochę przestygną za pomocą łyżeczki wydrążamy środki na nadzienie (od płaskiej strony) Nadzienie: Krem czekoladowy mieszamy z okruszkami ciastek, ciasteczka nadziewamy i ze sobą sklejamy Dekoracja: Każde sklejone ciasteczko moczymy w soku z buraka i marchewki oraz obtaczamy w cukrze. Odkładamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Smacznego :)
Ciastka możemy przełożyć dowolnym kremem lub twardą marmoladą.