Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciastka o smaku cytrynowym z lukrem.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 30
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 42
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 61
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 30
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 42
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 61
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Składniki
Cukier wymieszaj ze startą skórką z cytryn.
Dodaj miękkie masło i utrzyj na puszystą masę.
Dodaj jajko i wymieszaj.
Dodaj sok z cytryny - wymieszaj.
Dodaj mąkę z solą - zagnieć i dokładnie wyrób ciasto.
Uformuj z ciasta wałek o średnicy 7 cm. Schłodź w lodówce kilka godzin.
Ciasto pokrój na 12 krążków.
Piecz w temp 170 stopni 15 min., pozycja grzania góra-dół.
Po ostygnięciu przygotuj lukier mieszając składniki. Ozdób posypką cukrową.