Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciastka o smaku cytrynowym z lukrem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Składniki
Cukier wymieszaj ze startą skórką z cytryn.
Dodaj miękkie masło i utrzyj na puszystą masę.
Dodaj jajko i wymieszaj.
Dodaj sok z cytryny - wymieszaj.
Dodaj mąkę z solą - zagnieć i dokładnie wyrób ciasto.
Uformuj z ciasta wałek o średnicy 7 cm. Schłodź w lodówce kilka godzin.
Ciasto pokrój na 12 krążków.
Piecz w temp 170 stopni 15 min., pozycja grzania góra-dół.
Po ostygnięciu przygotuj lukier mieszając składniki. Ozdób posypką cukrową.