Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako dodatek do porannej kawy, drugie śniadanie i baza do deserów lodowych :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 170°C, dwie blaszki przykrywam papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki, poza mlekiem, wsypuję do miski i mieszam. W przypadku, gdy wybrane przez nas bakalie są sporych rozmiarów, warto je posiekać na drobniejsze kawałki. Jeśli konsystencja jest zbyt sucha, wtedy dodaję mleko, tak aby ciasto było zwarte, ale nie rzadkie (może się okazać, że trzeba będzie dodać go więcej niż 6 łyżek, zależy to od ilości i rodzaju bakalii).
Wierzch ciastek możemy posypać cukrem. Układamy na blaszce lepiąc dowolne kształty i pieczemy ok 12 min (bez termoobiegu).