Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako dodatek do porannej kawy, drugie śniadanie i baza do deserów lodowych :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 170°C, dwie blaszki przykrywam papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki, poza mlekiem, wsypuję do miski i mieszam. W przypadku, gdy wybrane przez nas bakalie są sporych rozmiarów, warto je posiekać na drobniejsze kawałki. Jeśli konsystencja jest zbyt sucha, wtedy dodaję mleko, tak aby ciasto było zwarte, ale nie rzadkie (może się okazać, że trzeba będzie dodać go więcej niż 6 łyżek, zależy to od ilości i rodzaju bakalii).
Wierzch ciastek możemy posypać cukrem. Układamy na blaszce lepiąc dowolne kształty i pieczemy ok 12 min (bez termoobiegu).