Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec lata to czas nastawiania nalewek. A co zrobić z owocami, które zostaną nam po zlaniu tych trunków? To oczywiste... nie wyrzucać. Przedstawiam przepis na szybkie ciasto bez pieczenia, w którym możemy wykorzystać dowolne owoce pozostałe z nalewek: wiśnie, maliny, w tym przypadku czarne porzeczki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244603
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244603
Składniki
Blaszkę o wymiarach 36x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników, na których należy rozsmarować łyżką jedną puszkę masy kajmakowej, Krówkę przykrywamy drugą warstwą herbatników. W rondelku podgrzewamy 500 ml mleka, 3 łyżki cukru i 150 g masła. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Dodajemy do gotującego się mleka z masłem. Energicznie mieszamy, aby uniknąć grudek. Gorącą masę budyniową wylewamy na drugą warstwę herbatników. Na budyń równomiernie rozsypujemy owoce z nalewki. Układamy 3 warstwę herbatników dociskając je lekko, aby owoce zanurzyły się w budyniu. Kolej na następną warstwę krówki i ostatnią piątą warstwę herbatników. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy pokruszoną czekoladę, 3 łyżki masła i 3 łyżki mleka. Mieszamy, aby składniki polewy połączyły się. Gorącą polewę wylewamy na ciasto, rozsmarowujemy. Wstawiamy do lodówki na dobę, po tym czasie smaki idealnie się połączą, a ciasto będzie się kroić z łatwością. Smacznego.