Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne. Krem budyniowy na soku z kiwi, oraz krem galaretkowo-serowy.Tutaj biszkopt makowy, ale można użyć normalnego, bo nie wszyscy lubią mak.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 59
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 562
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 59
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 562
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
biszkopt-Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać rozpuszczoną i letnią margarynę,wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, najlepiej zakrytymi wszystkimi bokami.(30x40).Piec w 175 *C. ok. 30 min.
krem- Na napoju z cukrem ugotować budynie. Zdjąć z ognia i wmieszać masło.Ciepły budyń wylać na biszkopt w blaszce. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Poukładać na kremie budyniowym.
Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Jak zaczyna lekko tężeć galaretka to rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku żelatynę. Studzimy do letniego. Dżem można przetrzeć przez sitko, ale to nie konieczne. Ubić śmietankę z cukrami waniliowymi i śmietan-fixem. Dodawać porcjami ser, potem jogurt a na koniec dżem. Miksować i dolewać galaretki a na koniec żelatynę.Wylać na ciasto z kiwi. Schłodzić. Czekolady rozpuścić nad parą, dolewając śmietanki. Polać placek w esy-floresy.