Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne. Krem budyniowy na soku z kiwi, oraz krem galaretkowo-serowy.Tutaj biszkopt makowy, ale można użyć normalnego, bo nie wszyscy lubią mak.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4429
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4429
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
biszkopt-Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać rozpuszczoną i letnią margarynę,wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, najlepiej zakrytymi wszystkimi bokami.(30x40).Piec w 175 *C. ok. 30 min.
krem- Na napoju z cukrem ugotować budynie. Zdjąć z ognia i wmieszać masło.Ciepły budyń wylać na biszkopt w blaszce. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Poukładać na kremie budyniowym.
Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Jak zaczyna lekko tężeć galaretka to rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku żelatynę. Studzimy do letniego. Dżem można przetrzeć przez sitko, ale to nie konieczne. Ubić śmietankę z cukrami waniliowymi i śmietan-fixem. Dodawać porcjami ser, potem jogurt a na koniec dżem. Miksować i dolewać galaretki a na koniec żelatynę.Wylać na ciasto z kiwi. Schłodzić. Czekolady rozpuścić nad parą, dolewając śmietanki. Polać placek w esy-floresy.