Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z biszkoptem czekoladowym z dwoma kremami ciemnym i jasnym. Ciasto z biszkopcikami, wyszło puszyste i pyszne.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6441
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29706
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6441
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29706
Składniki
Biszkopt: Czekoladę wraz z masłem, roztopić nad parą i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli, potem z cukrem. Następnie dodawać po żółtku.Przesiać mąkę z proszkiem, lekko wymieszać. Domieszać też orzechy i czekoladę.(za długo nie mieszać). Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30 min. w 175 *. Po przestygnięciu nasączyć wodą z miodem.
Krem ciemny: Czekolady wraz ze śmietanką,roztopić nad parą. Ostudzić i schłodzić przynajmniej pół godziny w lodówce. Można zrobić dzień wcześniej i pozostawić na całą noc w lodówce. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę czekoladową ubić chwilkę z pudrem,potem śmietan-fixami. Następnie dodawać porcjami jogurt oraz serek i zmiksować.Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
Zaraz poukładać biszkopciki, lekko wciskając i schłodzić w lodówce.
Krem jasny: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić.Mleczko ubić z pudrem cukrem i Śnieżką. Potem z porcjami jogurtu.Na koniec wlewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na ciasto i schłodzić. Czekoladę wraz z masłem i mlekiem rozpuścić nad parą i polać ciasto w esy-floresy.