Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż z pieczeniem na bakier, bo jednak trzeba mieć dużą cierpliwość. Tym razem powstało pyszne ciasto z małą niespodzianką. Oczywiście, wszystko kupione…i?!? Mąki ziemniaczanej nie ma. Help!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24458
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 403
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 405
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24458
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 403
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 405
Składniki
Biszkopt: Jajka ubijamy na sztywno z gorącą wodą, powoli wsypujemy cukier. Dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie, na wolnych obrotach mieszamy, przekładamy do blaszki (u nas 18x28 cm). Pieczemy 30 min. w temperaturze 180°C. Studzimy i kroimy wzdłuż na pół. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżeczką cukru. Mieszamy z pokrojonymi truskawkami i nasionami chia. Blaty biszkoptu przekładamy masą. Na wierzch układamy borówki. Chłodzimy w lodówce. Galaretkę rozrabiamy we wrzątku, chłodzimy i wylewamy na borówki. Studzimy do stężenia.