Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż z pieczeniem na bakier, bo jednak trzeba mieć dużą cierpliwość. Tym razem powstało pyszne ciasto z małą niespodzianką. Oczywiście, wszystko kupione…i?!? Mąki ziemniaczanej nie ma. Help!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Biszkopt: Jajka ubijamy na sztywno z gorącą wodą, powoli wsypujemy cukier. Dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie, na wolnych obrotach mieszamy, przekładamy do blaszki (u nas 18x28 cm). Pieczemy 30 min. w temperaturze 180°C. Studzimy i kroimy wzdłuż na pół. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżeczką cukru. Mieszamy z pokrojonymi truskawkami i nasionami chia. Blaty biszkoptu przekładamy masą. Na wierzch układamy borówki. Chłodzimy w lodówce. Galaretkę rozrabiamy we wrzątku, chłodzimy i wylewamy na borówki. Studzimy do stężenia.