Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec ciasta a jeszcze jak się udadzą to w ogóle jestem przeszczęśliwa, dziś właśnie chcę podać Państwu mój przepis na ciasto biszkoptowe ze wspaniałym i pysznym kremem który sama stworzyłam
blaszka, nóż, papier do pieczenia, mikser, robot plenatarny, miska,
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4433
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4433
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, ugotować krem według składników podanych w opisie, ugotowany nakryć folią aby nie powstał kożuch i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy już ostygnie margarynę lub masło zmiksować z cukrem pudrem na biało po czym dodawać po łyżce ugotowanego zimnego kremu całość miksować przez 3-4 minuty
Jak krem już mamy gotowy należy przygotować masę na ciasto biszkoptowe po czym upiec ją w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut dwie minuty przed końcem sprawdzić patyczkiem, upieczone wyjąć z piekarnika i razem z papierem do pieczenia przenieść na ręcznik papierowy kuchenny, blaszka wymiary 32/22
Ostygnięte ciasto przekroić na dwa blaty dolny blat położyć do blaszki w której był pieczony biszkopt na biszkopt przełożyć cały przygotowany krem a na krem dowolnie pokrojoną galaretkę, na przygotowaną całość położyć górny blat ciasta docisnąć wierzch posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny aby wszystko ładnie się schłodziło
Cały przepis wraz ze zdjęciami znajduje się na blogu